sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Matkavalmisteluja

Aika on mennyt hujauksessa. Töissä on ollut pientä puuhaa ja on varmaan loman alkuun asti, joten yritän nyt jotain valmisteluja viikonloppuna tehdä. Koneella on vanha pohja reissuun mukaan otettavista tavaroista ja muokkaan sitä aina kohteen mukaan. Meillä toimii hyvin - ei ole viime aikona mitään ihan ratkaisevaa unohtut. Lista lyhenee matka matkalta. Ehkä siinä kohta lukee vaan passi & hammasharja. Matkakassi kärsi pieniä kolhuja Intian reissussa, mutta nyt sekin on yhteistyössä korjattu. Yhdellä laukulla mennään.

Petrikin tänään perehtyi Istanbul-oppaaseen ja löysi kaikkea kiinnostavaa. Yritetään käydä aikakin Topkapin palatsi, Hagia Sofia ja Suleimanin moskeija. Kyselin jo museopassia, jolla pääsee vähemmällä jonotuksella. Kesäaikataulut lautoille ja risteilylle tuli tänään nettiiin eli sielläkin tuli seikkailtua sekä etsiskeltyä ravintoloita Tripadvisorista. Istanbulcard hankitaan, että päästään sujuvasti julkisilla. Mehän vältetään takseja kuin ruttoa! Säätiedotus lupaa aikalailla epävakaista nyt, mutta tietenkin aurinkoa kun me tullaan. Uikkarit voi silti varmaan jättää kotiin, kun ei Istanbul mitään varsinainen rantakohde ole. Mutta eihän sitä tiedä, jos parvekkeelle paistaa :)

Yritin vaihtaa Turkin liiroja Forexissa ja mitä tapahtui!!!!! EI LIIRAN LIIRAA! Uskomatonta! Onneksi muistin, että kaimani oli just sillä hetkellä Turkissa, laitoin fb:n kautta viestiä ja huomenna pitäis olla taksirahat kourassa. Muuten ajattelin ottaa seinästä ja myöhemmin ehkä vaihdetaankin. Jotenkin on niin tottunut käyttään korttia, että "prefer cash" tuntuu oudolta.

Huomattiin vasta, että Kallen lukioon ilmottautuminen on 12-13.6. Hyvin siis ollaan selvillä asioista :) Onneksi täti rientää taas apuun eli Nina lupasi viedä todistuksen koululle, joka siis toivottavasti on Hatanpään lukion musiikkilinja.

Kuusi yötä reissuun!

1 kommentti: